Viden, udvikling og samvær
2630 TaastrupVælg område
Vis underviser

Underviser

Mads Nygaard
Ledige pladser

De uledsagede mindreårige

Ved spørgsmål ring til 43 71 36 71

Foredrag om de uledsagede mindreårige
Deltagergebyret går ubeskåret til de uledsagede børn.

I sommeren 2016 modtog den nordjyske forfatter Mads Nygaard et brev fra 14-årige Ahmad Khaled. Drengen flygtede i 2014 alene fra krigen i Syrien. Nu, knap tre år senere, havde Ahmad fået Udlændingestyrelsens tilladelse til at få sin familie til Danmark. Der var blot ét stort problem: Han skulle selv skaffe de 22.000 kroner, det ville koste. Ahmad havde ikke en krone. Hans familie levede som hjemløse i Syrien.
Mads Nygaard delte Ahmads problem på Facebook, og så tog begivenhederne fart. På seks timer rejste forfatteren 80.000 kroner. Ahmad fik to uger senere sin familie til Danmark. Lige siden har Mads Nygaard aktivt arbejdet for at bringe uledsagede mindreårige sammen med deres familier igen. 46 genforeninger på dansk jord er det blevet til. Tæt ved en million kroner er samlet ind til formålet.
Hvem er børnene? Hvem er forældrene, der sender deres yndlinge alene afsted? Hvem har ansvaret for at bringe familierne sammen?
Sammen med dokumentarist Michael Graversen er Mads Nygaard netop nu aktuel med De Uledsagedes Bog. Heri fortæller ti børn og unge om baggrunden for deres flugt på egen hånd. Alle indtægter fra bogen går ubeskåret til at bringe døtre og sønner sammen med deres familier igen.
Om Mads Nygaard: Født 1969 i Hirtshals. Far til tre og forfatter til adskillige romaner og børnebøger.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 13-11-2019, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr190496
Adresse Taastrup Kulturcenter
Poppel Allé 12
2630 Taastrup
LokaleLokale 3
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Vestegnen

Kursusdage

13-11-2019 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Niveau Alle
Målgruppe Alle

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.