Viden, udvikling og samvær
2600 GlostrupVælg område
Vis underviser

Underviser

Jeanette Varberg
Ledige pladser

Viking - Ran, ild og sværd

Ved spørgsmål ring til 43 71 36 71

Vikingetiden er en af de helt centrale perioder i danmarkshistorien, og den er mere populær og fascinerende end det meste andet historie. VIKING er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden – den tager fat, hvor "Fortidens Slagmarker" slap, men er i øvrigt sin helt egen fortælling.
Med afsæt i sin nyeste bog VIKING - RAN, ILD OG SVÆRD tager museumsinspektør på Nationalmuseet, Jeanette Varberg, os med helt tilbage til begyndelsen.
Varberg sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender. Heri spillede også kvinderne en afgørende rolle om end ofte i skyggen af deres mænd.
Mens vi normalt sætter vikingetidens århundreder fra midt i 700-tallet til midt i 1000-tallet, udvider Jeanette Varberg perioden, så vi får et spænd på godt 700 års historie. Baseret på arkæologiske fund og historiske kilder formidles et langt stræk fra 300-tallet til begyndelsen af 1100-tallet.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 11-11-2020, kl. 19:00

Ugedag Onsdag
Holdnr201503
Adresse Medborgerhuset
Taastrup Hovedgade 71
2630 Taastrup
LokaleSalen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Vestegnen

Kursusdage

11-11-2020 Onsdag 19:00  -  21:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.