Viden, udvikling og samvær
2600 GlostrupVælg område
Vis underviser

Underviser

Allan Mylius Thomsen
Få ledige pladser

Da København brændte

Ved spørgsmål ring til 43 71 36 71

København er brændt for alvor tre gange. Første gang var i 1728. Så brændte byen igen i 1795, og blev slemt molestreret ved det engelske bombardement i 1807. Med Byhistorikeren Allan Mylius Thomsen følger vi i de tre brandkatastrofers fodspor. Vi skal se, hvor kraftigt brændene ændrede det gamle Middelalderkøbenhavn, høre historierne om, hvorfor det gik så galt, og se mange af de bygninger, der blev opført efter disse brænde. Der er knyttet mange menneskelige tragedier til disse tre store ulykker.
Vi starter ved Rådhuspladsen, hvor den første brand brød ud. Vi vandrer gennem gader og stræder ned til Holmens Kanal, hvor den anden brand brød ud. Så vandrer vi op til Pisserenden, hvor både brandene og det engelske bombardement har sat sine spor. Undervejs ser vi på spor efter brandene, får tid til en forfriskning, og ender på Teglkroen i Teglgårdsstræde til god dansk mad. Strædet er bl.a. et resultat af den første bybrand i 1728.
Prisen er inkl. mad men ekskl. drikkevarer.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 18-10-2020, kl. 11:00

Ugedag Søndag
Holdnr200091
Adresse Københavns Rådhus
1600 København V
LokalePå Trappen
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Vestegnen

Kursusdage

18-10-2020 Søndag 11:00  -  14:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.