Viden, udvikling og samvær
2600 GlostrupVælg område
Vis underviser

Underviser

Poul Smidt
Ledige pladser

Den klemte kronprins og glemte konge

Ved spørgsmål ring til 36 48 15 99

Nu får I hele dramaet om Frederik 8. Der er fokus på drama i familien og i det politiske liv, når Poul Smidt hiver Fredy frem i lyset.
I over100 år har man sagt om Frederik 8., at han var mere kendt for sin død end forsit liv. Han var nemlig kun konge i seks år, og så døde han underomstændigheder, der skabte rygter om, at hans sidste timer var tilbragt i etluksusbordel i Hamborg. I hele den lange tid som kronprins blev han holdt nedeaf sin far, og hans mor og søstre mobbede hans kone helt ud over det sømmelige.Som officer i krigen i 1864 var han en del af 4. division på tilbagetoget opgennem Jylland og han levede i årtier i kampen for den genforening, der lige erfejret.JournalistPoul Smidt har skrevet biografien med et tilskud fra breve i arkiverne iHamborg, Berlin, Hannover og Oslo – og med særlig tilladelse fra DronningMargrethe har han brugt uger og måneder på at læse kongefamiliens breve iRigsarkivet i København.Det erifølge forfatteren ikke en rigtig kongebog, men en bog med masser af drama ifamilien og i det politiske liv, og en fortælling om kongefamiliens modspil ogmedspil med tidens store politiske skikkelser fra de nationalliberale C.C. Hallog Orla Lehmann over den socialdemokratiske partistifter Louis Pio, denstridbare konseilspræsident J.B.S. Estrup til venstrefolkene med J.C.Christenseni spidsen. Kongefamiliens egne breve er med til at tydeliggøre Christian 9.s rollesom et-parti-kongen, som med sine egne ord betragtede Venstres politiske lederesom nogle gale karle. Billedet er klart.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 03-11-2020, kl. 13:00

Ugedag Tirsdag
Holdnr36099
Adresse Broparken / Ældrecentret
Slotsherrens Vænge 2A
2610 Rødovre
LokaleLille festsal, 50 pe
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Rødovre

Kursusdage

03-11-2020 Tirsdag 13:00  -  14:45

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.